Istoria MAT Craiova a inceput in anul 1878, intr-un atelier de fabricat si reparat masini agricole, sucursala a firmei Clayton-Shussliworth din Anglia. Cincisprezece ani mai tarziu avea loc asocierea cu Richard Graepel, companie austro-ungara, iar in anul 1910 incepea construirea de noi hale industriale si ateliere mai performante.

Perioada 1878 – 1939, caracterizata prin multe dificultati, a fost determinanta pentru evolutia destinului ulterior de mare producator de tehnica agricola.

Etatismul, 1951-1989, a marcat alte trei etape importante in dezvoltarea companiei:

- etapa I-a, intre anii 1951-1960

Are loc tranzitia de la utilajele agricole relativ simple la fabricatia de masini agricole moderne.

- etapa II-a, intre anii 1961-1974

Se dezvolta si incepe sa domine productia masinilor agricole specifice agriculturii pe suprafete mari si foarte mari.

Anul 1974, prin asimilarea in fabricatie a primului tip de tractor fabricat vreodata la Craiova, tractorul incarcator hidraulic TIH 445, semnifica trecerea la un nivel superior de competenta si tehnicitate. Acest moment important a fost precedat de inaugurarea actualului sediu din Bulevardul Decebal.

- etapa III-a, intre anii 1974-1989

Este perioada care consolideaza pozitia firmei ca mare producator de tractoare si masini agricole.

Disparitia statului supercentralizat dupa decembrie 1989, modificarea regimului proprietatii si trecerea la economia libera de piata, au avut un puternic impact asupra Intreprinderii de Tractoare si Masini Agricole Craiova, cum se numea in acea perioada.

Procesul de faramitare a terenurilor agricole si marasmul fostelor CAP si IAS au modificat drastic structura cererii de tractoare si masini agricole si i-au redus treptat volumul.

In acest context, MAT Craiova s-a adaptat noilor conditii de piata prin asimilarea in fabricatie a tractoarelor de 45 CP si masinilor agricole specifice acestora.

In anul 1992, in colaborare cu o firma din Italia, impreuna cu care va constitui trei ani mai tarziu societatea mixta MAT MAGRIT, sunt lansate, in premiera pe piata romaneasca, motosapele si motocultoarele, utilaje agricole concepute pentru exploatarea terenurilor agricole mici. Totodata, sunt asimilate rapid noi modele de utilaje si tractoare.

Cu toate aceste eforturi, devenise evident ca unica solutie de relansare a eforturilor de eficientizare a firmei era privatizarea sa imediata cu un investitor disponibil sa sustina in continuare modernizarea profilului sau de baza si care sa-i permita saltul de competitivitate necesar asigurarii succesului in conditiile integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.

La 26 septembrie 2003, dupa 55 de ani de etatism, MAT Craiova a revenit, integral in proprietate privata, pachetul majoritar de actiuni fiind achizitionat de SC Autocora Alexandria.

Programul de investitii, de mai multe milioane de euro, a permis, intr-un timp record, dotarea companiei cu utilaje de ultima generatie si implementarea unei noi organizari tehnologice, in concordanta cu obiectivele strategice programate pe termen scurt, mediu si lung.

Astazi, suntem unicul producator national de tractoare agricole si multifunctionale. Specializarea in productia de utilaje, masini si echipamente pentru fermele agricole, industrie, constructii si minerit sau administratii locale, ne plaseaza pe primul loc in topul celor mai mari fabricanti interni. Totodata, le oferim clientilor nostri peste 5.000 de piese de schimb, iar prin intermediul utilajelor cu CNC, prestam servicii de realizare de piese executate prin debitare, indoire sau ambutisare si prelucrari mecanice. In plus, prin sectorul dedicatconstructiilor metalice, executam sasie, carcase sudate, buncare si rezervoare pentru companii ce opereaza in domenii de inalta tehnicitate.

Raspunsul nostru la competitia tot mai dura de pe piata ramane mereu constant: sustinerea unei oferte performante, preturi atractive, distributie eficienta, servicii post-vanzare prompte si calificate.

Asiguram clientii nostri, carora le datoram numai respect si pretuire, ca vom pune mereu in slujba lor intreaga noastra forta, traditie si competenta !